Известие

Collapse
No announcement yet.

разхода на горивото.....13.5л/100км. УЖАС!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от frantic
    Извинявай колега, но защо като се кара с малко гориво в резервоара горивната помпа заминава ? И какво значи малко гориво, когато лампата светне за малко ли се брои ?
    Защото бензиновата помпа и уплътнения и там подобни остават отгоре сухи и правят мизерии и се получава изгоряла помпа
    А определено като светне лампата си е малко - мисля че около 7 литра, но не съм много сигурен, някой по знащ да сподели
    Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от akula
      мисля че около 7 литра,
      Толкоз е. А за 13.5 л. - ще черпя като ги постигна. 15-ката си е нормална за мойта. Ще се ходи скоро на работа с метрото и т'ва си е Няма пари сега за ламбди да му се не знае...
      Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

[quote="pr_00f"]Ела ми ти в София и покарай малко, пък ми се хвали после с 9/100 Я питай Pinky какъв разход му дава.

А иначе през лятото като всички са отпуска и пътищата са пусти и аз съм я докарвал до 9.3/100 засичано в продлжение на месеци.

Прав си бате - сливен си е направо село в сравнение със софия - няма такова голямо движение , но и понеже е доста горещо - колицата харчи по налко , а и мене ме мързи да карами я държа на не повече от 2500-3000 об/мин
        alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

ами ако махна катализатора дали ще свали някой литар от разхода и свещите също са ми кофти май защтото ги взех за временно ползване 9лв комплект бошки,тряба май и тях да сменя?
          Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Не от катализатора, от ДВГ-то е , просто ако искаш нисък разход, не ти трябва Алфа
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

абе не чак нисък разход,поне да я докарам в параметрите които ги дават по книжка,голу горе към 9,5-10л/100км
              Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Първоначално публикувано от New_Alfa_Maniak
                абе не чак нисък разход,поне да я докарам в параметрите които ги дават по книжка,голу горе към 9,5-10л/100км
                Тези замервания за да се даде показател разход се правят съгласно една директива - няма нищо общо с каране в София
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от New_Alfa_Maniak
                  Тва няма как да стане с тази кола под 11 много трудно ще я свалиш смени свещите и махни катализатора и определено ще има разлика пробвай и да смениш бензиностанцията и оттам може да има ефект.Аз мойта старата като я купих я карах само с 95 от Лукойл но в София под 14 неможах да я сваля,смених бензиностанцията с Еко Елда и веднага свали разхода на 12
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

7,6 Газ извън градско с газов инж съм под този разход не може да падне тва е каране с 70 - 80 пътя за созопол 4 платна на равно и сам пускал по инерция много пъти и без никакви резки движения тва е наи малкия разход които може да даде поне моя кенеф 1,4 туин спарк
                    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
                    Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
                    Alfa Romeo 145 1.4 16v
                    BMW 520i E39

Comment

Първоначално публикувано от akula
                      Извинявай колега, но защо като се кара с малко гориво в резервоара горивната помпа заминава ? И какво значи малко гориво, когато лампата светне за малко ли се брои ?
                      Защото бензиновата помпа и уплътнения и там подобни остават отгоре сухи и правят мизерии и се получава изгоряла помпа
                      А определено като светне лампата си е малко - мисля че около 7 литра, но не съм много сигурен, някой по знащ да сподели
                      Другата причина която съм чувал и си звучи напълно логично - помпата се охлажда от бензина. Все пак тя работи постоянно и е нормално да загрява.
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

много лесно можеш да си свалиш разхода.. , смени вида на горивото , препоръчвам ти едно дето е даже под левче литъра

Comment

потвърждавам и аз това което Мъри е написал за ЕкоЕлда... след преминаване на него разхода пада надолу с 1-1.5л. незнам защо, но е така. Може наистина да е гръцки бензина.
                          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

а мойта след като сипвам само на Еко Елда, само на една конкретна Еко Елда, и почти 100% само на 3та колонка, и само 100 октанов.....
                            и съм сменил свещи дебитомер ламбда съединител бутала сегменти последния да затвори вратата - вижте ми списъка

та ефекта е

14/100 )0
                            и 11.6 до 12 на дълъг път ))
                            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo

14/100 )0
                              оти толкоз много моята в града с ръчка над 12 не минава , обикновенно е към 11, извън града е 7.5-8. Проблем в инжекциона ли имам ? :P
                              Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от odisey
                                Първоначално публикувано от valjo

14/100 )0
                                оти толкоз много моята в града с ръчка над 12 не минава , обикновенно е към 11, извън града е 7.5-8. Проблем в инжекциона ли имам ? :P
                                виж за запушена дюза ?
                                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Working...
                                X